Netwerk- en serverbeheer

Het wordt voor scholen steeds lastiger om het netwerk professioneel te onderhouden en het kennisniveau van de medewerkers op peil te houden. Met het beheer en onderhoud van Friesland_IT  bent u verzekerd van een betrokken onderwijspartner die uw ICT-omgeving begrijpt. Dé manier om zorgeloos te werken.

Levensduur

Scholen moeten kunnen vertrouwen op deskundigheid, snelheid en flexibiliteit als het om netwerk- en systeembeheer gaat. Maar in het onderwijs groeien de bomen niet tot in de hemel, de budgetten zijn immers beperkt. Levensduur van netwerk en server verdienen daarom optimale aandacht. De beproefde structuur van Jansen Pro Office  biedt uitkomst: preventief onderhoud en proactief beheer van het netwerk en servers.

Uw eigen systeembeheerder

Een groot deel van het beheer van servers en netwerken kan op afstand worden uitgevoerd. Daarnaast maakt Jansen Pro Office een verantwoorde planning voor periodiek onderhoud bij u op school. Onderhoud wordt altijd uitgevoerd door een vaste systeembeheerder, die door en door bekend is met de ICT-omgeving van uw onderwijsinstelling. Zo heeft de school toch een eigen systeembeheerder!

Cloud-oplossingen

Steeds meer onderwijsinstellingen ‘verhuizen’ net als veel bedrijven naar de cloud en laten hun lokale ICT-oplossing voor wat die is. Dat heeft als voordeel dat leerlingen, OP, OOP en ouders altijd en vanaf iedere plek bij hun lesmateriaal of gegevens kunnen komen. Waarom zeggen we cloud? Omdat de opslag op een server buiten de school plaatsvindt. Op die server heeft uw onderwijsinstelling een eigen ruimte. Bijvoorbeeld om documenten, presentaties en lesmateriaal op te slaan.

Wat kan in de cloud?

Bijna alles! Daarbij kunt u denken aan servers, telefooncentrales, back-up en schoolapplicaties. Voor cloudoplossingen is een glasvezelverbinding of kabel vanwege zijn snelheid en betrouwbaarheid een welkome oplossing.

Veiligheid

Zorgen over de veiligheid? Niet nodig! Werken in de cloud gaat via servers in Nederland. Hier heeft Friesland_IT  een eigen geclusterde infrastructuur. Dat is absoluut de veiligste en nieuwste omgeving voor uw gegevens, software en applicaties. U loopt dus niet langer het risico dat na een onfortuinlijke gebeurtenis, zoals een stroomstoring, brand of wateroverlast die uw onderwijsinstelling treft, uw data verloren zijn. Bovendien is de fysieke en digitale toegang beter te managen.

De voordelen van werken in de cloud

  • leerlingen, OP, OOP en ouders hebben (met een internetverbinding) overal toegang tot hun digitale schoolomgeving
  • leerkracht heeft ook thuis toegang tot schoolwerk van de leerlingen
  • roosters en planningen zijn overal en altijd beschikbaar (afhankelijk van de applicatie en de oplossing)
  • lagere kosten voor serveronderhoud
  • de school betaalt maandelijks naar gebruik
  • Friesland_IT  zorgt voor uw eigen, veilige omgeving
  • altijd schaalbaar

Private of public?

Er zijn zowel private als public cloudoplossingen. Daarin zit een verschil. In een public cloud ben je alleen eigenaar van de data en niet van de software, zoals bij Office 365, EVA, WaaS en FaaS. In een private cloud is echter ook de software van de klant. Infrastructure as a Service  (IaaS) is zo’n private cloudtoepassing van Jansen Pro Office, dat voor onderwijsinstellingen een eigen infrastructuur heeft.

Uw school naar de cloud

Wilt u profiteren van de voordelen van werken in de cloud? De medewerkers van Friesland_IT  adviseren u graag. Zij bieden complete oplossingen, volledig in lijn met uw educatieve doelen.