Online backup voor het MKB.

Van oudsher worden backups gemaakt op media zoals tapes of bijvoorbeeld een extra USB harddisk. Bij al deze methoden blijft uw data in het bedrijf. Bij een grote calamiteit bent u dan ook direct de data kwijt die zich in uw eigen pand bevindt.

Er kleven ook een aantal duidelijke nadelen aan een traditionele backup op tape of disk. Zo moet u het opslagmedium bijvoorbeeld elke dag vervangen en/of buiten uw organisatie bewaren. Tapes zijn bovendien foutgevoelig en het terughalen van uw data is arbeidsintensief en tijdrovend. Bovendien komt het regelmatig voor, dat een backup op tape mislukt. Ook zijn de beschikbare media maar een bepaalde tijd bruikbaar of verliezen ze gegevens. Controle blijft dus altijd noodzakelijk.
Dit is geheel anders bij online backup. Uw data wordt namelijke niet op uw eigen locatie bewaard maar wordt over het internet bewaard op beveiligde backup servers van Jansen Pro Office.

Waarom?

Onze online backup-dienst is een volwaardige vervanger van de traditionele backup. Uw data is met een simpele klik van de muis te archiveren. Ook is de data geheel veilig d.m.v. sterke encryptie opgeslagen op door Friesland_IT beheerde servers. Niet alleen het Windows platform wordt ondersteund maar ook Netware, Linux en bijvoorbeeld Macintosh.
Door installatie van speciale software kunt u geheel automatisch een backup maken van al uw data.

Door deze simpel te gebruiken software kunt u:

  • Tijden instellen wanneer precies een backup gemaakt moet worden.
  • Precies opgeven welke data u wilt opslaan als backup.
  • Data herstellen wanneer en hoe u wilt.

Uw data wordt dus elke dag op een slimme manier in onze datacentra opgeslagen. Kenmerken van onze dienst; simpel in gebruik, zwaar beveiligd en kosten effectief!

Waar kan een backup van worden gemaakt?

De software ondersteund zeer flexibel een flink aantal platformen waaronder Microsoft Windows en Linux en de volgende applicatie services: Microsoft SQL server, Microsoft exchange server en bijvoorbeeld Mysql databases en alle bestande en bestandsformaten.

Gelijk van start?

Bestel een online backup pakket en u bent binnen een kwartier klaar om uw eerste online backup te maken. Met 1 backup account is het mogelijk meerdere pc’s te backuppen door gebruik te maken van zogenaamde backup sets.

Voor een vrijblijvend advies kunt u contact met ons opnemen via info@frieslandit.nl  of 088-4004400.